Employee Persona

Leer je medewerker beter kennen met een employee persona

Een employee persona geeft je inzicht in onder andere behoefte, uitdaging, frustratie, ambitie, communicatiestijl en contactmomenten van jouw medewerker. Aan de hand van de output kun je je employee journey gaan optimaliseren. Hiermee kun je het werk van HR positief beïnvloeden en afstemmen op de behoefte van jouw medewerkers. Zodat jouw medewerkers een optimale klantbeleving krijgen.

Om dit te realiseren gebruik je de employee persona. En wij helpen jou daarbij door je te leren hoe je zelf een employee persona maakt.

Dit is een employee persona

Een employee persona is een fictieve weergave van
jouw medewerker. Je creëert deze op basis van onderzoek en gegevens. Deze persona vertelt het verhaal van de specifieke doelgroep die bij jouw organisatie werkt en waarvoor je bijvoorbeeld de employee journey of wilt verbeteren. De meeste organisatie hebben meer dan één employee persona. In onze training en workshop leer je niet alleen hoe je een persona maakt, je gaat ook zelf in kaart brengen welke jij nodig hebt.

Wat je allemaal kunt met een employee persona

 • De employee journey verbeteren
 • Je kunt de deeljourney, de stappen in de verschillende fasen, beter afstemmen op je medewerkers
 • Het helpt het HR-team om de communicatie met de medewerkers te verbeteren
 • De HR activiteiten die horen bij de fase in de employee journey kun je afstemmen op je medewerker
 • Je kunt je in gesprekken met medewerkers beter inleven en empathie tonen
 • Het zorgt voor focus, overeenstemming en richting binnen jouw HR-team
Maak kennis met onze trainers

Wat zeggen onze klanten?

“De training candidate persona helpt je als recruiter of adviseur arbeidsmarktcommunicatie om op praktische wijze te leren hoe je een persona maakt van a tot z. De training is concreet, doelgericht, praktisch en direct toepasbaar. Je hebt meteen tools in handen die je inzet voor je wervingsstrategie. Je duikt in de wereld van jouw doelgroep waardoor je werk nog boeiender wordt en je jouw doelgroep kan benaderen op een manier die hen aanspreekt”

sandra pieterseSandra Pieterse, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie, Gemeente Utrecht

“Een waardevolle en praktijkgerichte training waarmee je direct in je dagelijkse werk aan de slag kunt. De kennis wordt enthousiast overgebracht en vanuit praktijkervaringen. De trainers weten waar ze het over hebben en je proeft de passie.“

Vanessa RijlaarsdamVanessa Rijlaarsdam, Recruitment Consultant, Human Side

“Leuke, interactieve training met goede opdrachten. Direct toepasbaar in de praktijk. Er was veel interactie, er werd ook inhoudelijk gekeken naar de persona’s van collega’s en besproken wat we ermee kunnen.”

Mieke van der VlisMieke van der Vlis, Recruiter, Gemeente Utrecht

“Zeer prettige training, die concrete handvaten geeft om jouw kandidaat beter te begrijpen, te vinden en te benaderen. De persoonlijke wisselwerking met de trainers en andere kandidaten maken het volledig.”

Esther De JongEsther de Jong, Recruiter & Managing Consultant , Euro Planit

“Het was fijn dat de training afgestemd werd op onze behoeften. Zowel inhoudelijk als wat we wilde leren voor welk doel diende, maar ook op ons eigen energieniveau. Er werd ook steeds teruggevraagd door de trainers: “willen jullie nu dit of willen jullie dat hebben? Waar hebben jullie nu behoefte aan?”, zodat we het echt wel zelf konden invullen.”

Nanette Ezerman, Teamleider HR, IVO Rechtspraak

“De training wordt gegeven door bevlogen trainers die heel ervaren zijn op gebied van recruitment, dus waar je veel van kan leren. Fijne open, informele houding zorgt dat je je op je gemak voelt en jezelf kan zijn. Inspirerend en leerzaam!”

Chawa Verwer, Recruiter, Gemeente Utrecht

“De training geeft veel inzicht in mijn doelgroep. Dit draagt zeker bij om de talenten uit de markt te vinden en te boeien. Het is fijn om ook zelf aan de slag te kunnen gaan tijdens de training (interactief).”

Linda ter Horst MalaiholloLinda ter Horst Malaihollo, Recruiter, Gemeente Utrecht

“De training Candidate Persona geeft theorie en handvaten. De opdrachten bieden de mogelijkheid om tijdens de training direct in de praktijk met een persona aan de slag te gaan. Handig zo’n persona!”

Gitta DalenbergGitta Dalenberg, Recruiter, Gemeente Utrecht

Wat zeggen onze klanten?

Interesse in een workshop of online training Employee Persona?

Employee Persona workshop

Op aanvraag
 • Tot max. 14 deelnemers
 • In-company
 • Inclusief format Employee Persona
 • Veel praktische tips voor vervolg

Employee Persona online training

399,- deelnemer
 • Online via zoom
 • Sessie van 3 tot 4 uur
 • Kleine groepen
 • Inclusief format Employee Persona
 • Veel praktische tips voor vervolg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


  Ik geef toestemming voor het versturen van een nieuwsbrief.

  (Wij gebruiken jouw e-mailadres alleen voor onze nieuwsbrief)